چیلر جذبی

چیلر جذبی:

چیلر دستگاهی است که حرارت سیال را، بر اساس سیکل تبرید تراکم یا جذب، کاهش می دهد و باعث خنک شدن محیط کاری و دستگاه ها می شود. چیلر ها به دو نوع تقسیم میگردند: چیلرهای تراکمی و چیلر های جذبی.

چیلرهای جذبی مصرف برق پایین تری نسبت به چیلرهای تراکمی دارند اما انرژی حرارتی (آب داغ، بخار، شعله مستقیم) بیشتری نیاز دارند که این انرژی، جهت ایجاد سرما در ژنراتور، باعث بخار شدن آب محلول نمک لیتیم بروماید می شود. بخار آب، وارد کندانسور شده و در آنجا تقطیر شده و وارد اواپراتور می شود. در اواپراتور آب مقطر تبخیر شده و آب حاصل از آن در ابزوربر توسط لیتیم بروماید جذب می شود و محلول رقیق ایجاد می شود که وارد ژنراتور می شود وسیکل آغاز می گردد.

اجزای اصلی چیلر جذبی:

  • اواپراتور: سرد کن چیلر محسوب می شود.
  • ابزوربر: کار ابزوربر جذب بخار مبرد تبخیر شده در اواپراتور است.
  • ژنراتور: مسئول غلیظ کردن محلول لیتیم بروماید است.
  • کندانسور: بخار را به مایع تبدیل می کند.
  • پمپ مبرد و محلول
  • شیرهای کنترل

چیلر های جذبی از نظر نوع ماده جاذب و مبرد به سه دسته تقسیم می شوند:

  • چیلر جذبی لیتیم بروماید
  • چیلر جذبی آمونیاک
  • چیلر جذبی سیلیکای

در چیلر های جذبی از یک ماده جاذب رطوبت نظیر آمونیاک و لیتیم بروماید استفاده می شود. اگر ماده جاذب لیتیم بروماید باشد، سیکل لیتیم بروماید- آب برقرار می شود که در آن آب به عنوان مبرد و لیتیم بروماید به عنوان ماده جاذب به کار می رود اما اگر سیکل چیلر جذبی آب-آمونیاک باشد، آمونیاک ماده مبرد است.

در زیر مکانیسم عملکرد چیلرهای لیتیم بروماید به طور خلاصه شرح داده می شود:

۵۰% لیتیم بروماید و ۴۰% آب توسط پمپ در مبدل حرارتی، به قسمت ژنراتور وارد می شوند و در آنجا با هم مخلوط می شوند. یک منبع حرارتی(آب گرم، بخار) از طریق لوله، در مخزن ژنراتور جریان می یابد و باعث می شود لیتیم بروماید و آب از هم جدا شوند. آب به صورت بخار تبخیر می شود و به کندانسور می رود و لیتیوم بروماید داخل ژنراتور می ماند. بخار آب در کندانسور به مایع تبدیل می شود. این آب وارد برج خنک کننده(اواپراتور) می شود و در سینی کندانسور جمع شده سپس، به سمت تبخیر کننده می رود و در آنجا دمای آب تا حدود ◦۴C کاهش می یابد و برای جذب گرما از محیط حرکت می کند. از طرف دیگر آب نجوشیده به سمت تبخیر کننده پمپ می شود ، در آنجا بخار می شود و ذرات بخار جذب لیتیم بروماید می شوند و خلا ایجاد می شود که باعث عبور آب خنک کننده از قسمت جذب کننده می شود و در نتیجه باعث کندانس بخار به مایع می شود. مخلوط آب ولیتیم بروماید آماده است تا به ژنراتور پمپ شود و چرخه مجددا تکرار شود.

شرکت مخازن  ماشین وزین، تولید کننده انواع مخازن استیل، کربن استیل و…با در اختیار داشتن پرسنل مجرب و تیم مهندسی حرفه ای، قادر به ساخت مخزن، انواع چیلر ، آیس بانک، شیر سرد کن و انواع مبدل های حرارتی است. برای اطلاع از قیمت مخزن و قیمت چیلرها با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل بفرمایید.

 

ر

لطفا امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *