سختی گیر

جهت حذف سختی آب و املاح و کاتیون های فلزی موجود در داخل آن از دستگاهی به نام سختی گیر استفاده می شود. این دستگاه موجب حذف سختی آب مانند کاتیون های آلومینیوم، کلسیم و منیزیم و … می شود. به این صورت که سختی گیر با داشتن بدنه ی استوانه ای مقاوم از جنس گالوانیزه و یا فایبر گلاس و فراهم نمودن محیطی مساعد، موجب ایجاد زمینه ای مناسب برای تبادل یونی شده است.  از آن جایی که شرایط کم آبی یکی از مشکلات و معضلات بسیار بزرگ و اساسی در کل کشورهای دنیا به خصوص در ایران می باشد، برای رفع این مشکل، از دستگاه سختی گیر آب استفاده می شود. یکی از اصلی ترین مشکلات اصلی  آب های زیر زمینی متاسفانه سختی آن است.

سختی گیر وسیله ای است که از آن می توان سختی آب را کاهش داد. متاسفانه آسیب های ناشی از سختی آب در نوشیدن آب و یا استحمام و مصارف صنعتی و کشاورزی قابل جبران نمی باشند. سختی آب موجب بروز مشکلات زیادی در مصارف خانگی همچون خشکی پوست و مو در زمان حمام کردن، رنگ پریدگی لباس های بعد از شست و شو و … می شود. در مصارف صنعتی هم موجب ایجاد رسوب و کاهش راندمان دیگ های بخار و … می شود. این دستگاه موجب می شود تا آبی نرم در اختیار صنایع گوناگون همچون چرم سازی، نساجی و دستگاه های حرارتی و برودتی قرار داده شود.

تماس با واحد فروش
سختی گیر

خرید دستگاه سختی  گیر

 انتخاب یک دستگاه سختی گیر مناسب و نصب و راه اندازی آن یک امر ضروری برای تعیین میزان آب و ارائه ی راه حل مناسبی برای کاهش سختی آب است. البته نصب و راه اندازی آن باید به وسیله ی افراد متخصص در این زمینه صورت بپذیرد. چون انتخاب نادرست این دستگاه نسبت به کاربری که از آن انتظار می رود به همراه استفاده ی بدون دانش از آن، مشکلات زیادی می تواند ایجاد کند. از جمله مشکلاتی که در این راستا ایجاد می شوند، عدم کنترل کاهش سختی آب به میزان مورد نیاز است. به همین خاطر بایستی از افرادی که در این زمینه تجربه دارند، مشورت گرفته و سپس اقدام به انتخاب گزینه ی مناسب و استفاده ی صحیح از آن را نمود.

سختی گیر

بررسی انواع سختی گیرها

دستگاه های سختی گیر آب از انواع مختلف و گوناگونی برخوردار می باشند که با توجه به نوع کارکرد و شرایط عملیاتی با یکدیگر متفاوت هستند:

  • سختی گیر مغناطیسی
  • سختی گیر رزینی
  • سختی گیر التراسونیک

محبوب ترین انواع سختی گیرها که در مصارف خانگی و صنعتی  مورد استفاده قرار می گیرد،  سختی گیر رزینی است. سختی گیر آب سخت را با فشار از داخل رزین عبور داده و موجب تصفیه ی آب و جدا کردن آهک موجود در آب می شود. در طراحی ظرفیت مناسب سختی گیر رزینی، برخی عوامل تاثیر گذار هستند که این عوامل شامل دبی آب، زمان بک واش و سختی مورد نظر است

شماره تماس مخازن ماشین وزین

علت سختی آب چیست؟

از آن جایی که آب با ترکیبات آهکی موجود در زمین در تماس است، عوامل سختی و کاتیون های فلزی به راحتی می توانند وارد آب شوند. به این صورت که هر اندازه عمق آب در زمین بیشتر باشد، میزان سختی آن افزایش پیدا خواهد کرد. به همین خاطر میزان سختی آب های سطحی در مقایسه با آب های زیرزمینی خیلی کمتر است. آب سخت حاوی غلظت بالایی از مواد معدنی همچون کلسیم و منیزیم و … می باشد. کلسیم و منیزیم موجود در آب به دلیل ساختار شیمیایی که دارند، می توانند به راحتی با دیگر فلزات پیوند بخورند.

این پیوند به مرور زمان موجب باقی ماندن لکه های سفید و  آهکی بر روی سطوحی مانند سر دوش ها یا ظروف  می شود. سختی آب می تواند بر روی عملکرد ماشین ظرفشویی و لباس شویی هم تاثیر مستقیم بگذارد. کف نکردن صابون، سفیدک بستن روی شیرهای آب، ته نشین شدن آهک در داخل کتری از جمله نشانه های سختی آب است.  

دستگاه سختی گیر

حذف املاح به وسیله ی دستگاه سختی  گیر

در داخل دستگاه سختی گیر، رزین های تبادل یونی قرار گرفته شده است. ساختار داخل دستگاه سختی  گیر رزینی، شامل مسیر های متعددی همچون، مسیر ورودی، مسیر خروجی، مسیر تخلیه ی شست و شو، مسیر احیا، مسیر آب نمک و مسیر بک واش یا شست و شوی معکوس می باشد. دستگاه سختی  گیر شامل دو دریچه در بالای دستگاه  سختی  گیر و پایین دستگاه  سختی  گیر می باشد. مراحل کار کرد سختی گیر به صورت زیر می باشد:

  • پر شدن مخزن نمک: اولین مرحله ی کارکرد دستگاه سختی گیر به این صورت است که، آب به طرف مخزن حاوی نمک هدایت می شود تا محلول آب و نمک مورد نیاز برای عملیات احیا آماده شوند. مهم ترین موضوعی که در این مرحله وجود دارد، این است که بایستی از وجود نمک کافی در مخزن نمک اطمینان کافی را داشته باشید. در این صورت محلول آب و نمک می تواند با غلظت مورد نظر تهیه شود.
  • بک واش یا شست و شوی معکوس: در دومین مرحله، آب به صورت معکوس و از پایین به بالای مخزن دستگاه فرستاده می شود. این امر موجب می شود تا هر گونه آلودگی احتمالی مانند شن و ماسه و یا گل و لای که ممکن است در بستر رزین وجود داشته باشد، توسط جریان معکوس آب به سمت مسیر خروجی هدایت شود. این مرحله بیش از نصف فضای خالی میان دانه های رزین شده را افزایش می دهد و آن ها را برای احیا با محلول آب و نمک آماده می کند.
  • مکش آب و نمک: در آخرین مرحله دستگاه محلول آب و نمک را به وسیله ی مکشی که نازل ایجاد می کند، به طرف مخزن دستگاه هدایت می کند. در این مرحله از طریق تماس محلول آب و نمک با دانه های رزین، فرایند تبادل یونی معکوس صورت می پذیرد. سپس یون های عامل سختی از سطح دانه های رزین جدا شده و با یون سدیم جایگزین می شوند. جریان محلول آب و نمک در مخزن سختی گیر می تواند از طرف بالا به پایین و یا پایین به بالا باشد.