مخزن تحت فشار دیافراگمی چیست

امروزه برای جبران کاهش فشار آب در ساختمان ها و آپارتمان ها از انواع مخزن تحت فشار استفاده می ‌شود که یکی از بهترین و جدیدترین این مخازن، مخزن تحت فشار دیافراگمی می باشد. در واقع این مخزن که با نام های متفاوتی همچون سرج تانک، مخزن انبساط، مخزن ضربه گیر، مخزن تحت فشار و همین طور مخزن انبساط بسته شناخت می شود بهترین گزینه برای افزایش فشار آب است.

در ادامه این مطلب قصد داریم که اطلاعات بیشتری در مورد مخزن تحت فشار دیافراگمی در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم. پس با ما همراه باشید. 

توضیحی در مورد مخزن تحت فشار دیافراگمی: 

همان طور که می‌ دانید آب از جمله عناصر تراکم ناپذیر می باشد. در نتیجه برای افزایش فشار و همچنین انتقال آب توسط پمپ باید حتما یک جریان یکسانی ایجاد شود. پس لازم می باشد که یک قسمت از دستگاه که ارتباط مستقیمی با پمپاژ دارد، در حالت ارتجاعی توانایی جذب انرژی را داشته باشد که این جذب انرژی معمولا به صورت فشاری و کششی صورت می پذیرد. در واقع مخزن تحت فشار دیافراگمی از جمله دستگاه هایی می باشد که دارای قابلیت های ویژه ای است. یعنی این که می تواند آب را با فشار تعیین شده ذخیره نماید و سپس در زمان لازم آن را به سیستم آبرسانی انتقال دهد. 

این مخزن تحت فشار دیافراگمی با توجه به کاربردی که دارد در ابعاد متفاوتی تولید می شود. همچنین گاز مورد استفاده در آن گاز نیتروژن می باشد و فشار گاز به عواملی همچون متراژ واحدها، متراژ خود ساختمان و حتی تعداد طبقات بستگی خواهد داشت. فشار گاز نیتروژن نیز به طور معمول مابین ۲۰ تا ۴۵ پی اس آی می باشد. 

مخزن تحت فشار دیافراگمی

ساختار مخزن تحت فشار دیافراگمی: 

مخزن تحت فشار دیافراگمی دارای طراحی بسیار خاص و ویژه ای می باشد. در واقع در این منبع از یک تیوپ با کیفیت استفاده شده است که در یک سمت آن آب و در سمت دیگر آن هوای فشرده وجود دارد. یک نکته بسیار مهم دیگر در این منبع جنس و همین طور کیفیت تیوپ می باشد. زیرا این موضوع می ‌تواند بر روی عواملی مانند میزان طول عمر تیوب و همین طور رنگ و مزه آب تاثیر گذار باشد. همچنین منبع تحت فشار دیافراگمی با پایه های بلندی طراحی شده است. این طراحی موجب گردیده تا لوله های ورودی به راحتی بر روی آن نصب گردند.

انواع مخزن دیافراگمی: 

جالب است بدانید که مخزن تحت فشار دیافراگمی به دو دسته کلی تقسیم بندی می شود. این مخازن را می توان شامل منبع با دیافراگم لاستیکی و همچنین منبع با بالش هوا دانست.

کاربردهای مخزن فشار دیافراگمی: 

یکی از اصلی ترین کاربرد های این مخزن را می توان جلوگیری از انبساط آب دانست. همچنین مخزن تحت فشار دیافراگمی می ‌تواند موجب تصحیح در اتومات نمودن پمپ گردد. بهتر است بدانید که از منبع دیافراگمی تنها در ساختمان ها و آپارتمان ها استفاده نمی شود و این دستگاه در آتش نشانی ها، بوستر پمپ های آبیاری، پمپ های صنعتی و…. نیز استفاده می گردد. 

نحوه عملکرد منبع تحت فشار دیافراگمی: 

مخزن-تحت-فشار-دیافراگمی

در واقع مخزن تحت فشار دیافراگمی به گونه ای طراحی گردیده است که در سیستم آب رسانی به کنترل فشار کمک می کند. این موضوع در نهایت منجر به کاهش برق مصرفی و همچنین کاهش استهلاک پمپ خواهد شد. نحوه عملکرد منبع تحت فشار دیافراگمی به این گونه می باشد که آب در تیوپ مورد نظر ذخیره می شود و فشار هوا در پشت آن قرار خواهد داشت. زمانی که شیر آب باز می گردد آبی که درون مخزن با فشار بالا قرار دارد به درون لوله ها فرستاده خواهد شد. دقت داشته باشید زمانی که اگر مصرف آب افزایش پیدا کند و مصرف آب بیشتر از ظرفیت منبع گردد پمپ دوباره روشن شده و آب مورد نیاز را مجدداً تامین می کند. 

مخزن دیافراگمی چه مزایایی دارد؟ 

به طور کلی می توان گفت که مخزن تحت فشار دیافراگمی دارای مزایای بسیار زیادی است. از جمله این مزایا می‌ توان به یکسان سازی جریان آب و همچنین حفظ آن اشاره نمود. در زیر سعی کرده ایم چند مورد از مهم ترین مزایای این مخزن را بیان نماییم. 

اولین مزیتی که برای مخزن تحت فشار دیافراگمی بیان می شود آن است که در سیستم های آبرسانی حالت خودمالکی بیشتری ایجاد خواهد شد.

همچنین این محصول باعث می‌ گردد تا در آپارتمان ها یا مجتمع های مسکونی مدت زمان استفاده از پمپ آب کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از مزایای منبع تحت فشار دیافراگمی را می توان کاهش دادن مصرف انرژی دانست که این موضوع مربوط به کم شدن مدت زمان روشن ماندن پمپ می باشد.

همچنین این مخزن دیافراگمی یک گزینه عالی برای پمپ های هوایی که در مخزن های نگهداری و پرورش ماهی استفاده می گردند می باشد.

جالب است بدانید که در این نوع مخازن ویسکوزیته مایع تاثیری بر چگونگی عمل کرده منبع در پروژه ها نخواهد داشت.

علاوه بر تمام این موارد مخزن تحت فشار دیافراگمی به دلیل این که باعث می گردد تا جریان پیوسته حفظ شود می تواند بر روی طول عمر پمپ نیز تاثیر گذار باشد. 

نکته مهم: 

البته بهتر است بدانید که مخزن تحت فشار دیافراگمی تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد پمپ خواهد داشت. در این جا نیز به دو مزیت بسیار مهم این مخزن اشاره می کنیم. 

اولین مزیت مخزن دیافراگمی را می توان آن دانست که در زمانی که میزان فشار آب کاهش پیدا می کند این مخزن با ذخیره سازی آب به جبران افت فشار کمک خواهد کرد. پس مشکل فشار پایین آب را برطرف می کند.

مزیت دوم این مخزن آن می باشد که بر روی یکسان نمودن جریان آب نیز تاثیر گذار است. در نتیجه از ایجاد پدیده کاویتاسیون و همچنین فشار اضافی بر روی پمپ پیشگیری خواهد کرد. زیرا اگر فشاری بر روی پمپ ها اعمال شود خطرناک خواهد بود و موجب ضربه خوردن به آن ها می گردد. در نتیجه با توجه به این مزایا متوجه خواهید شد که مخزن تحت فشار دیافراگمی علاوه بر آن که می تواند باعث گردد تا عملکرد سیستم آبرسانی بهبود باید. نقش بسیار اساسی نیز در بازدهی بیشتر و همین طور افزایش طول عمر پمپ آب خواهد داشت.

لطفا امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *